Skoler

SKOLER:

school_256x256– Skadesforebyggelse til efterskoleelever

Undervisningsforløbet skræddersys individuelt til de enkelte efterskolers behov. Livet som elev på en efterskole er fysisk krævende, og kan resultere i skader. Formålet, med et skadesforebyggende forløb i samarbejde med SportFys, er at uddanne lærere og elever til en bedre forståelse for, hvordan de kan forebygge skaders opståen, og hvordan de skal forholde sig, hvis en skade er opstået.
Ofte er det svært for eleverne at komme sig ordentligt ovenpå en skade. Dette kan resultere i, at en elev kæmper med smerter og nedsat præstation igennem lange perioder af deres efterskoleår. Eleven kan i sådanne perioder have svært ved at deltage i de mange gode aktiviteter, der er på en efterskole, og det kan blive svært at være en del af et fællesskab. Et fællesskab og mange gode efterskoleoplevelser eleven ofte har set frem til i flere år.
I et samarbejde med SportFys undervises lærere og elever i, hvordan eleverne kan træne forebyggende inden opstart på skolen, i skoleårets opstart, samt gennem hele skoleforløbet for at minimere risikoen for lange skadesforløb. Lærere og elever undervises ligeledes i en forståelse for normal og korrekt biomekanik (bevægelsesmekanik), således at de efterfølgende bedre kan korrigere deres træning, hvis denne er uhensigtsmæssigt.
Undervisningen vil i samarbejde med skolen blive tilrettelagt således, at den forebyggende træning passer til jeres idrætsgren og idrætsfaglige niveau, og kan implementeres i undervisningen på en sjov og effektiv måde.
Undervisningen vil være både teoretisk og praktisk.

Pris: 249,- pr. elev.
(min. 100 elever)
(ekskl. kørselsgodtgørelse).

Læs mere.

ski_256x256
– Klar til skituren

Kurset er et ½-dags kursus og er henvendt til lærere, og elever på efterskoler.
Hvert år tager et stort antal danske efterskolelærere og -elever på skiferie. Mange af disse lærere og elever tager af sted uden nogen forberedende træning. Dette øger risikoen for, at eleverne, eller lærerne, kommer hjem med en skiskade, samt en rigtig dårlig oplevelse. En dårlig oplevelse, der kan have negative konsekvenser i forhold til fremtiden på efterskolen.
Kurset ”Klar til skituren” uddanner lærere og elever i blive mest mulig klar til en skiferie. Efter endt undervisning har deltagerne en bedre forståelse for, hvordan de via træning forbereder sig til deres skiferie, og hvordan de passer på sig selv, når de er af sted. Lærere og elever vil blive introduceret til et skræddersyet optræningsforløb, som de kan anvende med det samme, når de har taget kurset.
Undervisningen vil være både teoretisk og praktisk.

Pris: kr. 8.999,-
(max. 50 deltagere)
(ekskl. kørselsgodtgørelse).

Læs mere.

undervisning_256x256

– Børn og idrætsskader – undervisning til lærere

Kurset er et ½-dags kursus og er henvendt til lærere, der underviser i idræt.
Med en skolereform, der lægger op til mere fysisk aktivitet i løbet af skoledagene, så er der også større og større risiko for at lærere vil stå i situationer, hvor en eller flere elever har problemer med at deltage i fysiske aktiviteter grundet en idrætsskade. På kurset “Børn og idrætsskader – undervisning til lærere” undervises lærerne i, hvordan de i deres daglige undervisning bør forholde sig til sådanne situationer. Undervisningen vil bl.a. komme ind på hvilke skader, der typisk ses hos børn (overbelastningskader og akutte skader), hvad er mekanismerne bag disse skader, hvordan disse skader behandles og hvornår er det i orden at træne selvom der er en skade?
Undervisningen vil være både teoretisk og praktisk.

Pris: kr. 8.999,-
(max. 20 deltagere)
(ekskl. kørselsgodtgørelse).

Læs mere.